Om mig

Mitt foto
Österbotten, Finland
Jag är 25 år gammal och lever tillsammans med min lilla familj i vårt eget hus på landet. På bloggen skriver jag om min vardag och det som händer i livet just nu. Välkommen med bland funderingar kring bakning, blöjbyten och andra vardagssysslor.

tisdag 16 mars 2010

Sol bad och varme

Det blev ett kort inlagg igar sa idag tankte jag bjuda pa lite mera detaljer.

Klockan ar ca 10 har nu och vi har avnjutit frukosten pa hotellet. Det ar en ratt sa varierande frukost. Allt fran agg och bacon till landets egna specialiteter. Min egen favorit har blivit den franska versionen av frukost. Igar var det french toast, idag french pancake med sirap. Dagens pannkakor smakade ungefar som mammas jasoplattar, med med lite mer soda. I ovrigt hittar man vasterlandsk mat ratt fort pa gatan. Aven om namnet ar det samma som hemma sa ar smaken annorlunda. Helt andra kryddor anvands. Nagon riktig thai mat har vi annu inte vagat oss pa. L o J har provat sig fram lite men varken M eller jag har hittat nagot som intresserar annu. Men maten ar billig. Tva personer ater for ca 700bath per gang. Det motsvarar ca 16euro.

Omgivningen har ar minsann speciell. Vart hotell ar hogt uppe pa en backe och vyn mot havet ar underbart. Det ar ibland svart att saga exakt var horsiont linjen gar. Hav o himmel flyter ihop. Att vart hotell ar uppe pa en backe har bade for o nackdelar. Det borjar namligen kannas i benen att vi gatt en hel del redan. Om vi dessutom bestammer oss for att skippa hissen i hotellet far vi trappa ca 80 trappsteg for att ta oss till rummet. Aningen lata ar vi nog och anvander hissen upp till receptionen. Fran receptionen far vi anda trappa en bra bit till rummet. Motion, motion motion..

Aven om hotellet ar nygbyggt o frasch sa ar vi langt ifran ensamma att bo har. Pa kvallarna nar lamporna kommer igang sa kryper oxa smakrypen fram. Det ar odlor, grodor, syrsor och baggar som kryper runt. Sa har ska man inte vara radd for smakryp. Aven vid frukostbordet finns sma myror som gor en sallskap. De finns pa bordet men kommer inte i maten.

Det ar svart at beskriva detta stalle. Det ar sa manga intryck sa varken text eller bild kan ge er en verklighetsbild. Vi fotar sa gott vi kan sa att ni senare ska fa se lite av vad vi upplevt. Men det ar mycket ni lar missa. T.ex. lukten gar inte att beskriva. Nar man gar forbi matstand ar den ibland riktigt underlig. Det far det att vanda sig i magen..

Igar besokte vi Patong. Det var en livig ort och vi ar glada att vi inte bor dar. Gatorna var fyllda av inkastare. (personer som forsoker fa folk att kopa) Skraddare finns i varje gathorn och forsoker ta fast varje turist som gar forbi. Det ar roligt i borjan nar de borjar prata och undrar varifran man kommer och nar de forsoker tala finska. Men nar man blivit stoppad 10ggr pa 5 minuter tar talamodet slut.. trots det ska man bara fortsatta le. For blir man ovan med en thailandare blir man ovan med alla..

Under gardagens besok i patong sa fick L en 'odla' pa axeln. Sjalva kroppen var ungefar lika lang som min underarm o da kommer annu svansen till. Detta var inget hon valde frivilligt... utan en liten man kom o lade den pa henne for att sedan forsoka ta kort o sen troligen forsoka salja kortet at henne. Det tog ett tag innan han forstod att ta bort den men tog sen av den. Nar vi en tid senare kom forbi igen forsokte han lagga pa den igen, vi backade alla undan o nar han konstaterade att det var L han forsokt sig pa igen sa konstatera han, solly mam...

Idag blir en lugn dag. Igar blev det mycket sol o mycket aktivitet sa idag ska vi ta igen oss. Det pagar som bast en descinfisering av vara rum sa vi fordriver tiden har o var i hotellet. Men sangen lockar.. gaspar..

Varma halsningar fran
A o M

1 kommentar:

Anonym sa...

he var en 'leguan'... :p -elle-