Om mig

Mitt foto
Österbotten, Finland
Jag är 25 år gammal och lever tillsammans med min lilla familj i vårt eget hus på landet. På bloggen skriver jag om min vardag och det som händer i livet just nu. Välkommen med bland funderingar kring bakning, blöjbyten och andra vardagssysslor.

fredag 30 oktober 2009

"Pilgrimsvandringen"


Det finns en väg till himmelen,
en väg till Guds Jerusalem,
den vägen är den helga tron
på Jesus Krist, Guds egen Son.

Det finns en väg till Herrens bön,
som Jesus själv den strålar skön.
Vad ingen sett, vad ingen hört,
det har Han in i tiden fört.

Och vill du själv den vägen gå,
så är Hans ord att lita på,
men tvivla ej, allenast tro
det går en bro från tro till ro.

Det finns en väg till himmelen,
en väg till Guds Jerusalem,
den börjar här, den börjar nu,
var än den går, den går till Gud.

Text: Bo Setterlind

torsdag 29 oktober 2009

Fru snorotutt


Åter en dag i bobbornas tecken.
Det är trist att vara hemma. Visserligen skulle jag oavsett om jag är sjuk eller frisk vara hemma denhär tiden på dygnet. Å andra sidan skulle jag sova nu om jag vore helt frisk.. meen, är man sjuk så är man och då får man väl bara finna sig i det. Hoppas ändå att jag hinner bli frisk till helgen så att vi kan ha vår vän-middag som planerat.

Idag blir det inga stora saker utförda hemma hos oss. Jag skall ta itu med att rensa upp lite foton i datorn samt att plita ner lite text på fotona jag framkallade senast. Det är typ sånt man orkar med..

Skulle vara skoj om man orkade till jobbet inatt iaf.. men vi får se hur det blir med det. Jobbet erbjuder nämligen 100% inatt eftersom det är allhelgona på lördag. Men jag prioriterar att bli helt 100 själv nu och det är det ingen garanti på om man ger sig iväg halvt krassligt till jobbet.

onsdag 28 oktober 2009

Skuldfri


Nu är sista räkningen för bröllopet bortbetald och det är verkligen en skön känsla. Visserligen återstår ännu framkallning av en hel del tackkort och övriga kort från bröllopet. Men den räkningen fixar vi nog från privatkontot. Alla stora, extra utgifter är iaf förbi.

Så nu får vi istället börja fokusera på andra utgifter. Så som Thailands resan i mars nästa år t.ex. Den resan kommer minsann att sluka pengar. Vare sig man har dem på lager eller inte..

Jobbar nattskifte denna vecka men höll mig hemma inatt. Febertermometern var av den åsikten, även om jag själv hade varit av en annan åsikt. Nåja, bättre att ta det lilla lugna o bli frisk än att överanstränga sig och dras med flunsan i en evgihet. Någon svininfluensa har jag iaf inte och även om jag hade haft det så hade jag inte tagit något vaccin. Något svin-vaccin flyttar inte in i min kropp så länge jag bestämmer över den.

..psst...
snart bloggstrejkar jag om ni tjuvläsare inte börjar lämna spår efter er ;o)

fredag 23 oktober 2009

Mysbrasa

Ikväll kommer min "lilla syster" o hennes fästman hit på besök. På menyn står det korv, grillad korv för att vara mer exakt. Paret drog nämligen den uppgiften under en lek på vårt bröllop. Så nu skall det bli av. Eftersom det redan är rätt kyligt och mörkt ute så blir det en eld i vår öppna spis istället. Premiären av höstens mysbrasor hade vi redan i måndags, helt underbart var det. Det lär bli många sådana mysbrasor i höst & vinter om jag får bestämma. På bilden ser ni vår kista som passar utmärkt som vedförvarare. I det lilla facket till höger i kistan förvaras tändstickorna. Då finns de alltid (läs; oftast) på plats när man behöver dem.

Ny yoghurt i huset



Ett bra sätt att få nya matvanor i hemmet är genom att handla tillsammans med vänner. Man får alltid nya tips om rätter och så får man förstås trevligt sällskap i affären. Senast i tisdags var jag till stan tillsammans med min vän T och handlade mat. Hon tipsade om en yoghurt som både är god och lägger igång magen. Yoghurten, Activia, fick följa med mig hem på prov. Det visade sig vara ett riktigt bra tips. Personligen har jag mest bojkottat den för att den ständigt dyker upp i tv reklamerna. Men, som T sa, så är den riktigt god och fart på magen får den minsann! Men det är sen inte att undra på, hela yoghurten är full av tillsattsämnen...

För övrigt kan jag berätta att vi ska få ny skiva till köksbordet. Det går på "garantin". Troligen lär vi få vänta rätt länge på den, men bra iaf. Ännu bättre skulle det ha varit om tillverkarna av bordet hade påpekat åt försäljaren av det att man bör ha duk eller tabeletter de 3 första veckorna. Det tar nämligen ca 3 veckor innnan lacken på bordsytan är så pass torr att man kan placera en varm kaffekopp på den utan att det lämnar spår..

söndag 18 oktober 2009

hade nar & hide san

Som ni kan se av bilden har vårt köksbord äntligen anlänt. Det kom i torsdags, på sin (tredje) utlovade dag. Allt gick dock inte enligt överenskommelse. Han som vi handlat med lovade nämligen att ringa innan han skulle komma. Men vi fick inget telefonsamtal, däremot väcktes vi av en argt skällande hund klockan 08:10. När vi tittade ut kunde vi se en lastbil backa mot vår ytterdörr. Köksbordet hade anlänt.

Vi är riktigt nöjda med det. Det är stabilt! O så kunde vi konstatera att skenorna under är så pass långa och stabila att vi kan lägga till ännu en tilläggsskiva. Vi får se om det är nödvändigt, men möjligheten finns iaf..
Ett stort minus med bordet är tyvärr ytan på bordsskivan. Den tål ingen direkt värme. I fredags lyckades vi förstöra den med varsin varm kaffekopp. Kvar på bordet är två runda fula ringar av värmen.. gissa om jag var arg?! Jag anser att ett köksbord värt strax över 1000€ bör tåla värmen av en kaffekopp. Man kan väl inte vara tvungen att ha tabletter eller duk på jämt?

Åter till rubriken då. Det är underligt hur det alltid finns undanflykter när något måste göras. Så till slut har man en mängd måsten som man måste ta itu med. Det blir ingen lycklig över. Ikväll är jag iaf på humör att ta itu med en del måsten. Man får minsann trötta ögon av att se allt skräp som man lever med. Har nu ordnat upp i vårt kallförråd och nu skall jag ta itu med sommarkläderna. Det finns ingen värme kvar för dem.

måndag 12 oktober 2009

beroende

Jag måste väl nu erkänna att jag har fastnat i träsket..
Alla har vi olika saker vi är beroende av, snus, alkohol, rökning, choklad, motion osv.. för min del handlar det just nu om korsstygn. Jag har helt enkelt fastnat i ett handarbete. :)
Ska slita mig från datorn och fortsätta jobba på det en stund nu. sen blir det jobb igen..


lördag 10 oktober 2009

utearbeten




Det börjar bli riktigt höstväder ute. Kallt, trist o småruggigt. Ett annat riktigt hösttecken uppenbarade sig denhär helgen, nämligen marknaden. Det var inget att hurra för iår helller Stånden blir allt färre och varorna blir bara dyrare. Men vad annat kan man förvänta sig när staden höjer hyrorna för försäljarna? Snart har vi ingen höstmarknad alls.

Härom dagen krattade vi ihop lite löv på framsidan av huset. Men nu ser det förstås lika ut igen när en lika stor mängd lönnlöv har kommit ner. Nåja, om man tar lite åt gången så går det bra..

Idag blir det tyngdlyftning för vår del. Vi ska nämligen tömma ett förråd på frysboxar och dylikt. Misstänker att det kommer att kännas i både armar o rygg när kvällen kommer. Men det blir kvällens problem..

För övrigt väntar vi ännu på vårt nya köksbord. Det skulle komma i torsdags men var då ännu inte leveransklart. Försäljaren lovade att vi skulle få det senast lördag, dv.s idag. Men igårkväll ringde han och meddelade att den nya leveransdagen blir inkommande torsdag. Det känns lite surt att vänta, men vad kan man?

fredag 2 oktober 2009

Efterlysning

Ooh.. tiden går fort. Det är redan 3 veckor sedan bröllopet och allt rullar på som vanligt. Nu när det hela har lugnat ner sig betydligt så orkar man ta itu med att se igenom alla bilder. Man kan väl bara konstatera att det var en riktigt gemytlig fest vi hade. Ska vi ta det på nytt? :) Nja.. kanske inte aktuellt att gifta om sig nu, även om man valde samma man. Däremot kanske man kan börja se fram emot vänners bröllop? *piik*

Däremot skulle det vara roligt om folk ville sända oss lite bilder från bröllopet. En del av er tog hem cd -skivor att bränna på. Andra kanske glömde att ta hem en skiva, men har iaf bilder att dela med sig av. Såå.. skrid till verket o kom hem till oss med bilderna så kan vi bjuda på en kopp kaffe/te.

Löövli

Lovley, skulle väl den rätta stavningen vara. Men i höstens tider går löövli minst lika bra att använda med tanke på alla löv som flyger omkring. Vår gräsmatta är snart helt täckt av alla lönnlöv som faller ner av vår stora fina lönn. Det innebär alltså en hel massa jobb innan vi ser gräsmattan igen. Men även om det återstår en del utejobb i höst så tycker jag ändå att lönnen är bland de vackraste träden nu i höst. Innne i byn finns en riktigt knallröd lönn, den är såå fiin!

Igår renoverade vi wc. Visserligen hade paret som bodde här före oss gjort en märkbar renovering där redan men vi var inte helt nöjda med färgerna. Så igår stod M i alla möjliga underliga ställningar och målade runt toalettstol och handfat. Det blev ett riktigt lyckat resultat! Samtidigt så böt vi lampa eftersom den gamla var lite trasig. Så nu har vi ett riktigt nytt och fräscht wc att erbjuda våra gäster. :)

Idag hade vi tänkt byta ut golvsilen i duschen. Men vi får se hur mycket som blir gjort sist o slutligen.. Denhär dagen fick en alltför mjuk start för att åstadkomma något vettigt. Så troligen blir det en livsnjutardag tillsammans med mitt broderi. Man måste ju ta tillvara denna sista dag av permittering. M däremot kanske gör något vettigare, han har ju trots allt ännu 2 v kvar i sträck av sin permittering...