Om mig

Mitt foto
Österbotten, Finland
Jag är 25 år gammal och lever tillsammans med min lilla familj i vårt eget hus på landet. På bloggen skriver jag om min vardag och det som händer i livet just nu. Välkommen med bland funderingar kring bakning, blöjbyten och andra vardagssysslor.

onsdag 13 januari 2010

Storstädning

Egentligen borde jag nu vara i full gång med att plocka ner alla juldekorationer ur granen så att M skulle få sätta igång med att kvista av den. Men varken han eller jag är riktigt motiverade att sätta gång. Orsaken är att vi just har ätit en god kvällsmat. Den var måhända långt ifrån nyttigt, men god var den. Jag testade mig fram första gången jag gjorde den, och skrev då aldrig ner något recept. Som tur var kom min brors familj på oväntat matbesök den gången och min svägerska begärde receptet. Jag rabblade upp ingredienserna ur minnet och försökte få en ungefär mängd av vardera sak. Det visade sig bli helt okej. Nu har jag alltså skrivit av mitt eget recept av henne och såhär lyder en god..

Makarolilåda alá Basi:

400gr maletkött
salt & köttfärskrydda
3 hackade tomater
1 buljongtärning
2-3msk paprika-chilifärskost
ca 1 dl vatten
2msk vetemjöl
--
1 påse makaroner
--
1pkt matlagningsgrädde med 3 olika smak av ost
2dl riven ost
½ musta pekka
--
Bryn köttet. Krydda med salt och köttfärskrydda. Vänd ner de hackade tomaterna. Smält ner buljongtärningen och färskosten. Häll i vattnet och strö över vetemjölet. Låt småkoka.

Koka en påse med makaroner. Häll dem i ett durkslag och låt vattnet rinna bort.

Koka upp grädden och smält musta pekka samt den rivna osten i den. Rör ner makaronerna i ostblandningen.

Häll först köttbladningen i en ugnsfast form. Bred därefter ut makaronerna i ett jämt lager över köttet. Grädda i 200 grader ca 15-20min.

* I köttblandningen kan man även tillsätta majs och paprika.

1 kommentar:

sabina sa...

Kan intyga att den är jättegod!! ;)