Om mig

Mitt foto
Österbotten, Finland
Jag är 25 år gammal och lever tillsammans med min lilla familj i vårt eget hus på landet. På bloggen skriver jag om min vardag och det som händer i livet just nu. Välkommen med bland funderingar kring bakning, blöjbyten och andra vardagssysslor.

lördag 6 oktober 2012

kreativ hobby


Livet går i vågor och för tillfället verkar jag vara inne på en skapande sådan. Det riktigt kliar i fingrarna att ta mig an utmaningar och skapa. Som tur förgylldes helgen med lite utmaningar och jag fick ha lite knep och knåp till barnkalas. Ibland funderar man om man egentligen borde jobba med det man studerat till.. men så påminner man sig själv om att saker man måste göra sällan är roligt. Så hobby förblir hobby.

torsdag 4 oktober 2012

sovtossor




Letade varmare sockor/tossor åt lilla fröken att sova i nu när det blivit lite kyligare. Att sova med skor i vagnen är ingen bra lösning eftersom fötterna lätt blir kalla då. Men jag hittade inga tossor som var tillräckligt stora för en 1-åring. Så då föddes tanken på att göra egna sovtossor. För ett par år sedan fick jag nämligen tovade vantar av en god vän. O kan man tova varma sköna vantar, ja då kan man väl tova skor/tossor? Jag har aldrig tidigare tovat men fick två nystan av väninnan och så letade jag efter ett mönster på nätet. Mönstret hittade jag här. Använde mig av storleken för 3/4 åringar eftersom jag inte hade varken rätt garn enligt mönstret o sen inte rätt storlek på stickorna enligt det garn jag använde. O tossorna blev inte alls överdrivet stora efter tovningen i tvättmaskinen. Varma o bra blev de så nu får vi allt se om skapandet håller i sig så att hon får ett par tovade vantar oxå..