Om mig

Mitt foto
Österbotten, Finland
Jag är 25 år gammal och lever tillsammans med min lilla familj i vårt eget hus på landet. På bloggen skriver jag om min vardag och det som händer i livet just nu. Välkommen med bland funderingar kring bakning, blöjbyten och andra vardagssysslor.

tisdag 31 juli 2012

Vindruvor

Jag är ingen trädgårdsmästare och följer inga beskärningar och gödningar till punkt och pricka. Så underligt nog har min vinranka trots det överlevt och försöker sig på att bära frukt iår. Två små klasar finns på den så nu väntar vi och ser om de ens hinner bli färdiga innan kölden kommer. 

Även äppelträdet, som jag beskar rätt ordentligt i våras, ger rikligt med frukt i år. Jag var lite rädd för att det inte skulle komma någon frukt alls, dels för min stora beskärning och sen visade sig att det andra äppelträdet hade dött. Det fick troligen lite hjälp av hararna eftersom ingen satt något galler runt stammen. 

O så har vi ju havtornen, de växer sig onödigt höga för tillfället. Så när det blir dags att skörda dem så åker nog toppen av. Men det är ju en månad till det ännu så innan det skall vi ut i skog och mark efter mer blåbär och hallon.

fredag 20 juli 2012

Bloggen- en utdöende art

Efter en tids tystnad kommer igen ett livstecken här på bloggen. Att vara tyst i skrivandet innebär inte att något inte är på gång, nope, det betyder snarare att man lever i det verkliga livet. 

Sex veckor har jag spenderat på jobb medans maken varit hemma med lilla fröken. Nu är den 'jobbiga' tiden över och jag har semester som bäst. Tyvärr kan jag inte säga det samma om maken, som fortfarande jobbar sig fram till sin. Men ingen fara skedd, efter min semester kommer vårdledigt så vi hinner ändå få lite sommar tillsammans. 

Men så kan man ju oxå ta tillvara allt vad helgen erbjuder. Inkommande helg kommer troligen att bli snäppet "överpogrammerat" (som lika gärna kunde vara ett Ted-ord). För i helgen blir det Jeppis i överdos samt en äckligt stor släktträff.