Om mig

Mitt foto
Österbotten, Finland
Jag är 25 år gammal och lever tillsammans med min lilla familj i vårt eget hus på landet. På bloggen skriver jag om min vardag och det som händer i livet just nu. Välkommen med bland funderingar kring bakning, blöjbyten och andra vardagssysslor.

onsdag 29 februari 2012

Piroger


Igår kokade jag risgrynsgröt för första gången i mitt liv. Det har helt enkelt inte blivit av tidigare och när man har en man som inte gillar gröt, ja då kokar man inte gröt så ofta. Samtidigt som gröten kokade jag en rejäl sats fruktsoppa och drömde mig bort till Ejde och famos gröt med fruktsoppa. Riktigt lika god som hennes blev varken gröten eller soppan, men godkänt blev det. Enligt mig iaf -men sen var det ju bara jag som åt av godsakerna också. Resten av fruktsoppan mixade jag ihop till puré åt lillfröken och gröten använde jag till dagens pirogbakande. De blev helt okej, men ändå inte så goda som svågerns. Eller så är det kanske så att de smakar bättre när någon annan gör dem?

Jag hade sen tänkt vara aktiv på eftermiddagen och ordna upp lite här hemma. Men nu verkar babyvakten ha slutat fungera och eftersom H sover i vagnen så får jag springa ut o kolla med jämna mellanrum- därav blir inget vettigt gjort. Letar en ny halare åt tösen nu, hon verkar bestämt växa ur vinterhalaren hon har innan vintern ger med sig.

lördag 18 februari 2012

Måndag och Fredag

Veckorna har blivit extremt korta nuförtiden. De består ju endast av måndagar och fredagar. Inser att mitt senaste inlägg också är skriver på en helg, även om det känns som igår. Men sen ids jag inte skriva ner vardagen här heller, den är ju den samma för de flesta. matlagning- plocka i och ur diskmaskinen- tvätta kläder- roa lilltösen- byta blöjor- baka- träna- se på dumburken- natta ungen- läsa- vika bort kläderna- äta- sova- umgås med vänner - handla - skvallra- städa- duscha- vattna blommor - mata lillfröken- spendera tid med maken => leva.

söndag 12 februari 2012

Händelserik helg


Det är söndag, vilket betyder att helgen börjar gå mot sitt slut. Det har varit en riktigt händelserik helg med mycket aktiviteter och bekanta. Vi tjuvstartade redan på torsdag med att ha en barnfri kväll och spendera ett par timmar på bio. Filmen vi såg var Hamilton, och sponsorerades av Jnt. Ifall vi inte hade haft gratis biljetter till bion så skulle vi knappast ha sett filmen. Några riktigt goda vitsord vill jag inte ge den, men som sagt- gratis är alltid gratis.

På fredagen fortsatte vi låna ut lilltösen och begav oss då med vännerna på revy. Purmo revyn, Brejvä Trådi, är ett nästan ett måste för dem som gillar revyer. Det i sin tur var väl värt sina pengar. O även om det var premiären vi såg, så var skådespelarna toppen! Som alla sen vet är premiären "svårast" o föreställningarna därefter blir bara bättre.

Lördag blev det släktrally och shopping. O nu har vi då söndag, slutet på helgen. Maken har varit ute och lekt i ny snön som andra ungar, med andra ord skuttat snö. Själv har jag försökt mig på en av svärmors kakor och slutresultatet låter vänta på sig. Lilla H har prövat sin nya matstol, den vi shoppade på lördagen, o sover nu gott på maten. En lugn och skön söndag helt enkelt.

tisdag 7 februari 2012

30 grader i februari

Nu har det börjat en intressant serie, 30 grader i februari. Den sänds både från FST och SVT på samma dag och samma tid. Intressant att se Thailand och Phuket i en svensk serie. Det var ju just Phuket som vi besökte för snart två år sedan, så det är väl kanske därför jag ser serien som intressant. Själva handlingen -om svenskar som söker lyckan i ett annat land- är en bisak.

fredag 3 februari 2012

.mamma hormoner.

Plötsligt inser jag att katten inte har synts till på en stund. Det är -21 grader på utsidan, så vår lata lille Hagbard trivs inte så bra på utsidan. De senaste dagarna har han i princip gått ett varv runt huset för att uträtta sina behov och sedan satt sig i ett synligt läge så att Ebba kan meddela att han vill in tillbaka. Ett speciellt skall för husets egen katt. Nåja, jag har nu inget minne av att jag ens släppt ut honom så istället börjar jag leta mig genom huset. Han har sina standard ställen att mysa på så genomsökningen är rätt simpel. Sängen-skrivbordet i kontoret-vid batteriet i hallen-kökssoffan-bastun. Men katten lyser med sin frånvaro. Sista riktiga gömstället-under gästrumssängen i lådan, - check- ingen katt. Dags att leta sig tillbaka i minnet, har jag kanske stängt in honom någonstans? Aaah.. hobbyrummet, när jag på förmiddagen hämtade mat ur frysen!
Precis där var han, mycket glad över att se mig. Instängd med sin ensamhet och rastlöshet i ett rum på några enstaka kvadrater hade han roat sig med att bita sönder en av lilla H´s klädlådor. Något måste man ju fördriva tiden med. Sen hade han förstås uträttat sina behov, på mindre lyckade platser. I hobbyrummet står nämligen barnvagnen. Behöver jag ens skriva att det var den han använt som toalett? Av mängden att döma hade han verkligen försökt hålla sig tills jag hittat honom. För allt var vått, genomvått, översta täcket, sovpåsen och madrassen. Så nu tvättar jag då vagnens inredning åter en gång. Rätt bra tajming med tanke på att vi inte använder vagnen i denna köld. O alla delar i vagnen är tvättbara så det är inget jag oroar mig för-jag har ju tvättat dem en gång tidigare. Så..jag kan inte ens vara arg, om det sen beror på hormonerna eller det faktum att jag själv stängde in honom.