Om mig

Mitt foto
Österbotten, Finland
Jag är 25 år gammal och lever tillsammans med min lilla familj i vårt eget hus på landet. På bloggen skriver jag om min vardag och det som händer i livet just nu. Välkommen med bland funderingar kring bakning, blöjbyten och andra vardagssysslor.

lördag 30 juli 2011

.s.e.m.e.s.t.e.r.

Hemma hos oss har vi semester och njuter i fulla drag -därför lider bloggskrivandet. Men även om inget skrivs så händer det både det ena och det andra. I början av veckan var vi nämligen ute på road trip. Vi tog en tur ner till Tallin och njöt av både värme, vy och god mat. Sen blev det ett kort besök i Kimito samt en övernattning i Tammerfors. Vi hann med andra ord med rätt mycket.

Men som alltid, borta bra men hemma bäst. Fast tempot med att hinna med mycket under dagarna sitter fortfarande i och vi utnyttjar vår lediga tid till max. De senaste två dagarna har vi även hunnit spendera lite timmar i skogen och fått hem hela elva liter hallon! En mängd som gott och väl räcker åt oss så nu får någon annan rensa skogen på bär.

fredag 22 juli 2011

Det förbjudna

När man som barn blev tillsagd att man inte får göra en viss sak, så visst var det just det som var roligt? Alltid är det ju så att det förbjudna är roligt. För vilket barn hoppar inte i sängarna? om inte annat så just för att det är förbjudet.

Lite lika är det väl när man är gravid, det är det förbjudna som lockar. Något direkt farligt förbjudet utsätter man sig inte för. Men småsaker, som att äta leverbiffar, hör ju även till det förbjudna. -det förbjudna som jag idag trotsar.

torsdag 21 juli 2011

Blåbär

Idag trotsade vi väderprognoserna och begav oss ut till skogs. Det visade sig vara ett bra beslut eftersom vi två timmar senare kom ur skogen med närmare fem liter blåbär. Så nu kan vi gott mumsa i oss lite glass och slappa framför tv´n ikväll.

måndag 18 juli 2011

En till!

Rubriken får mig att tänka på pistvakt, men i dethär fallet handlar det förstås om muminmuggar. Idag blev det en till i samlingen. Sniff Vintage muggen fick följa med hem från stadens stora lopptorg.

söndag 17 juli 2011

Min kropp, min egendom!


Kalla mig en hormonstinn gravid kvinna om du så vill, men nu har jag fått nog! Har surfat runt lite på nätet nu i jakt på tröjor med egen text. Ovanstående text skulle sitta fint på en stor svart mamma tröja för tillfället. Men tro sen inte att det inte är ungen som sparkar om du rör min mage, nope, jag lovar dyrt och heligt att jag står för sparken!

Ni förstår tydligen inte hur irriterande det är när ni kommer fram och tafsar på min mage. "ååh, ja måst bara tafs liiti" och vips så står du där och petar febrilt på mig.Det är en helt annan sak om ni först frågar och jag ger er tillåtelse att känna på den, men annars ska ni banne mej låta bli!!!!!!!

lördag 16 juli 2011

sommarfrukost

Jag har aldrig varit riktigt svår på yoghurt som frukost tidigare men nu i sommar har jag insett vilken bra start på dagen det egentligen är. Enkelt och gott, vill jag påstå. Mest har det varit naturell yoghurt med russin som har dominerat men eftersom svärföräldrarna var på besök igår och hade med sig ca 6liter jordgubbar så blir dagens yoghurtskål naturligtvis toppad med jordgubbar.

Efter frukost blir det en spontan till Kokkelby på lite irriterande ärenden. Den stora el-kedjan som börjar på G står nämligen inte så högt i kurs hemma hos oss. Vår digibox är inne på sin andra service inom 5månaders tid och under denna service resa fick vi faktiskt en annan digibox under tiden. Den har dessvärre sagt upp kontraktet med oss nu och vägrar fungera. -suck-

torsdag 14 juli 2011

Return to sender


Egentligen kunde man fota en hel massa vykort vid mosavatten. Omgivningen är ju helt vacker i sin enkelhet. Det blev alltså en till kväll i fiskets tecken. Ikväll var de större fiskarna mer med i spelet men ändå inte så pass mycket att de fastnade på kroken. De flesta fiskarna som fastnade på metspöt fick åka tibax ner i plurret och hem kom endast varsin liten fisk till katterna.

onsdag 13 juli 2011

Inte utan min make


Kvällen spenderade vi vid Mosavatten. Vädret var perfekt för en fisketur men tyvärr var vattnet lite väl varmt för att de stora firrarna skulle nappa. Så de största fiskarna som kom hem var abborrarna på bilden ovan. De övriga var lite mindre abborrar samt en del mörtar som katterna fick mumsa på. Jag är verkligen lyckligt lottad över att ha en make som vill fiska med mig och som dessutom är villig att rensa fisken vi ibland lyckas fånga.

Irriterande flygfotografering pågår

För tillfället cirkulerar en helikopter väldigt lågt över byn. Den var just och flög runt vårt hus och jag misstänker förstås att det är husfotografering på gång. Så var iaf fallet när den cirkulerade i Nkby och Jeppis härom dagen. Irriterande är den hursomhelst och vår hund sprang runt i huset i hopp om att se varifrån oljudet kom. Skulle det inte inte vara betydligt lättare att sända ut en förfrågan om man alls är intresserad av ett flygfoto av sitt hus? Då skulle de inte behöva ta alla onödiga bilder och irritera folket med att flyga oroväckande lågt över deras hus. Dessutom skulle man då ha en chans att få gårdsplanen städad innan de fotograferar. För nu skall tydligen alla hus fotograferas och sen om någon månad kommer den envisa försäljaren och begär en hutlös summa för ett flygfoto av ens hus, ett foto man kanske inte alls vill ha..