Om mig

Mitt foto
Österbotten, Finland
Jag är 25 år gammal och lever tillsammans med min lilla familj i vårt eget hus på landet. På bloggen skriver jag om min vardag och det som händer i livet just nu. Välkommen med bland funderingar kring bakning, blöjbyten och andra vardagssysslor.

söndag 29 augusti 2010

Överallt men ingenstans

Igår var det villaavslutning. Vi var i princip överallt men ingenstans så som rubriken säger. På dagen irrade vi runt från ett kaffebord till ett annat. När kvällen kom vara det villans kaffebjudning vi infann oss på. Efteråt strosade vi vidare till Kokkola där vi mötte upp med S o M. Vi begav oss ut till sjöss och såg en del fyrverkerier och eldar från båten. Det var faktiskt riktigt fint men svinkallt! Väl tillbaka i land begav vi oss snabbt in till stan, Kokkola, för att se stadens fyrverkerier. De var lika mäktiga som tidigare år. O sist men inte minst blev det grillamat vid en av stadens många grillar. En helt lyckad kväll men tills nästa år skall vi definitivt minska antalet kaffebord..

torsdag 26 augusti 2010

Snooze

Började denna dag med en alltför lång snooze. Väckningen var väl typ kl 9 o jag kravlade mig upp först efter 4 snooze-tryck. Klockan var då 09.40. Nåja, ingen far skedd eftersom det inte stod så mycket på dagens program. Det är tungt att komma igång på morgonen och aktivera sig när man vet att jobbet väntar på eftermiddagen. Man tittar ständigt på klockan o får känslan av att man inte hinner med något alls innan man måste iväg. Faktum är att man hinner med rätt mycket om man nu kommer sig upp från tidiga morgon o ändrar inställning.. men det är svårt att ändra gamla vanor.

Skoskavet irriterar fortfarande och det finns inga bekväma skor. Bäst passar ändå arbetsskorna och tur är ju det för annars skulle arbetsdagen bli en riktig plåga. Preparerar skoskavet med bepanthen som bäst. Hur länge tar det innan sådana läks? Det e evigheter sen jag hade ett sist..

tisdag 24 augusti 2010

Plågsam promenad

Tog en promenad på f.m tillsammans med Ebba. De första 2,5km gick riktigt bra trots att vädret inte var det intressantaste. Men när vi skulle hemåt igen blev promenaden riktigt plågsam. På min högra häl befann sig helt plötsligt en stor blåsa. Jag hade skoskav. Surt sa räven om rönnbären, eller hur det nu var. Det var bara att bita ihop o gå hem igen..
Så går det när man försöker vara duktig.

torsdag 19 augusti 2010

Sand mellan tårna


Sommaren börjar ta slut här hemma och visst är det skönt när hösten kommer krypande. Solen värmer på dagarna och på kvällarna får man ta på sig mer varma kläder o bara mysa. Man får placera ut lyktor och inomhus kan man göra upp en mysbrasa utan att svettas som en gris framför den.

Så visst är det skönt med hösten men.. är det någon annan än jag som redan nu börjar längta till söderns land? Det är nämligen denhär tiden på året om M o jag brukar planera vårens resor. Eller, lite senare faktiskt. När skatteåterbäringens ändringspapper kommer brukar resan bli bokad. Vi har ännu inte bestämt om det blir någon resa nästa år men det hindrar mig inte från att drömma o se på utbudet iaf.

Det har nämligen blivit lite av en tradition att sticka iväg.
2006 Tallin, Estland
2007 Malta + Sicilien
2008 Gran Canaria
2009 -inbesparing till bröllop-
2010 Thailand, Ryssland, Norge
+ en del sommarresor runt om i landet o Åland under dessa år.

Iår hann vi med många resor. Det var bröllopsresan till Thailand i mars, Ryssland i maj, Norge i sommar och till hösten blir det Stockholm. Fyra utlandsresor under ett år borde väl kanske räcka för ett års paus i resandet. Så det kompenserar ju resandet år 2009 då..

...Så jag drömmer vidare...

tisdag 10 augusti 2010

Norge

Vi tog en road trip i sommar och körde längs Norges smala o krokiga vägar. Det var en mäktig upplevelse att kryssa fram där längs bergsväggen.

måndag 2 augusti 2010

Risbär


Idag har vi spenderat eftermiddagen ute i skogen tillsammans med vår hund. Tanken var att vi skulle plocka blåbär, mycket blåbär. Men så blev det inte denna gång. Istället fick vi våra ämbar näst intill fyllda av hallon. Totalt blev det lite över 5 liter! Det är nog åratal sedan jag har plockat så mycket hallon men roligt var det. Hallon är egentligen ett rätt underligt namn på bäret.. fint namn på fint bär men med tanke på platsen den växer på kunde de lika gärna heta risbär.

Bilden har sen ingen anknytning till hallonen. Det e nu bara en enkel bild från en av våra pelargoner som pryder trädgården.