Om mig

Mitt foto
Österbotten, Finland
Jag är 25 år gammal och lever tillsammans med min lilla familj i vårt eget hus på landet. På bloggen skriver jag om min vardag och det som händer i livet just nu. Välkommen med bland funderingar kring bakning, blöjbyten och andra vardagssysslor.

torsdag 24 juni 2010

Tidiga morgon

Det blev en pekkasdag idag. En ledig dag inför midsommarens långhelg. Nu kunde man då tro att jag skulle ta en ordentlig sovmorgon och bara slappa hela dagen. Så blir det minsann inte. Steg upp när M´s väckning gick igång och har nu varit i full gång sen ca 5.30. Jag o Ebba tog en promenad i det fina vädret och kom just hem. Den bästa tiden för en promenad är faktiskt morgonen. Det piggar upp o så är det ju inte så farligt varmt heller. Visserligen är kvällarna oxå rätt bra för promenader men då får man mer sällskap av knott o andra små flugor.

Har även hunnit en sväng till Neste o tanka bilen. Hade glömt vad M påpekat om att använda debit kortet i automaten och irriterade mig förstås över det när jag väl var igång. För vem vet på förhand hur mycket det kostar att tanka full tank? o då ska man välja mellan olika summor att tanka för. Irriterande, milt sagt.

Nu ska jag ut o gräva lite i trädgårdslandet o sen bege mig till stan för ett ordentligt matinköp.

onsdag 23 juni 2010

sommarvärme


Visst är det skönt när sommarvärmen äntligen har kommit! Synd bara att man har e.m skifte denna vecka o inte får njuta av de långa varma sommarkvällarna. Men arbetsveckan e ju snart slut och en intensiv midsommarhelg väntar. Har bunkrat upp med lite grillbart i kylen men blir nog ändå tvungen att besöka affären ännu en gång för lite färskvaror. Har egentligen ingen lust att handla i slutet av veckan eftersom affärerna fylls av folk utan hänsyn. Ja, det e ju sjukt hur folk orkar knuffas o trängas inför stor helger. Man/ De tror att maten tar slut bara för att affären håller stängd en dag extra. O om man tittar överlag på oss finländare så ser vi ju inte direkt ut att svälta.. eller så var det då bara brist på motion.

Jag har iaf fått min dagliga dos av motion. Promenaden med Ebba håller i sig och och vi har varit på vår 5km långa morgonlänk. Igår hann vi inte med den på f.m. så det blev en sen länk efter jobbet istället. Egentligen vet jag inte hur folk hinner träna.. visst är det skönt med en nypa luft men när gör ni allt som måste bli gjort hemma då?

Nu ska jag ta itu med att tvätta bilen. I vackert o soligt väder inser man hur smutsig bil man kör omkring med..

måndag 21 juni 2010

Mumin blir rik

Mumin blir rik, ja så hette sagan som fanns på kassetten jag hörde på som barn. Det var en omtyckt kassett som spelades många gånger om. Den blev lite sliten med åren, men det fixade vi med ett plåster o så spelade vi den igen. Jag tror faktiskt att kassetten ännu är i bruk hemma hos mor o far men nu är det en ny generation öron som får lyssna till den spännande sagan.

Kom att tänka på kassetten eftersom det på bilden sitter Hattifnattar. En del av de många figurerna i Mumin. Detta är en av de muggar som fått flytta in hos oss och med tiden tror jag de lär bli fler. De e ju faktiskt både fina o praktiska. I denhär muggen finns varm oboy med vaniljglass. Även det en favorit från barndomen.

Men ikväll blir det ingen Mumin och ingen varm oboy. Istället börjar det bli dags att krypa till sängs för att orka med morgondagen. Kanske får jag en lika bra start imorgon som jag fick idag? Nämligen en 5km´s länk med vår guldklimp. *vågen för en latmask som mig*

lördag 5 juni 2010

åren går

Det är helg igen men precis som den förra är den snart förbi. Iaf känns det så just nu. Dagen rinner ifrån mig och jag får inget gjort. Har spenderat halva dagen i stans affärer utan att göra något verkligt fynd. Med hem kom iaf min efterlängtade snöbollsbuske. Planteringen måste dock vänta tills imorgon när det förhoppningsvis finns lite tid över. Nu ska jag skura upp mig o sen väntar klassträff från högstadiet. 10 år sedan vi bestämde datum för klassträffen.. 10 år sedan vi satt där i klassrummet o beställde våra ringar. Ooh. tänk va tiden går! Även klockan har bråttom nu...

onsdag 2 juni 2010

Projekt


Klockan går och jag är inte alls motiverad att åka till jobbet. Så är det när man vet att vi är underbemannade och har jobb upp över öronen. Igår tog jag ut en pekkas i ren protest o stannade hemma. Man orkar faktiskt inte plåga sig själv vecka efter vecka. O när de inte vill ta in någon att hjälpa oss, utan bara svara med att vi klarar oss.. ja då blir man bara ännu surare.

Hur som haver fick jag då vara hemma hela gårdagen. Jag o M fick ovanligt mycket gjort. Terassen e nu färdig inoljad o istället börjar huset få färg.Det finns en hel del träytor att måla även på ett tegelhus! O tur e ju att M är villig att stå på stegen o måla,annars skulle det bli många ytor omålade..