Om mig

Mitt foto
Österbotten, Finland
Jag är 25 år gammal och lever tillsammans med min lilla familj i vårt eget hus på landet. På bloggen skriver jag om min vardag och det som händer i livet just nu. Välkommen med bland funderingar kring bakning, blöjbyten och andra vardagssysslor.

söndag 28 februari 2010

Halv åtta hos oss





I fredags hade vi tre rätters middag hemma hos oss. Någon direkt invecklad mat blev det inte men god var den och alla blev vi mäta och belåtna. Ishockey matchen som skulle vara kvällens riktiga höjdpunkt blev inte alls lika lyckad..

tisdag 23 februari 2010

Gamla godingar

Dessa fina leksaker fick följa med oss hem från Ejde igår. Även om de har en hel del år på nacken så tror jag inte att ni har sett dem så mycket tidigare. De har nämligen aldrig varit i så flitig användning, utan snarare fått uppgiften att samla damm hemma på mamma o pappas bokhylla. En uppgift de har klarat väldigt bra och det framkommer t.o.m. av bilden..

Men kan ni gissa varifrån dessa leksaker kommer ursprungligen? O vad är fotbollen gjord av?

Lokalkändis

titta titta,
di har ju t.om. skriva om lurendrejjeri på öt..


http://www.ot.fi/Story/?linkID=104377

måndag 22 februari 2010

En blöt besvikelse

Igår besökte vi grannstadens simhall. Det märktes att det var barnfamiljernas dag i simhallen eftersom i princip alla bassänger var fulla. Att folk aktiverar sig på en söndag är ju riktigt bra.. men eftersom simhallen i grannstaden saknar en ordenligt "mellanbassäng" för barn i skolåldern, samt en hoppbassäng för de mer vågade, så blev besöket en besvikelse..Att sen banorna för motionssimmare användes av de som gick i vattnet med bältena, gjorde inte saken bättre.
Slutsumman av detta irriterade inlägg, joo simhallen kunde gott sänka sin avgift under helgen. För vem vill betala ett överpris på 5€ för att stå stilla i ett vått hörn?

torsdag 18 februari 2010

Lurendrejeri

Efter en kort tids funderande kom vi fram till att vi ska inhandla en laptop, det för att få lite mer utrymme för annat i hemmet. vi surfade runt och jämförde modeller och priser. Kontaktade en datafirma i stan för att kolla upp deras utbud och priser.

Sen hittade vi modellen vi ville ha på huuto. Den var ca 200€ billigare än vad de var i affären i stan, men kom ändå från den affären. De skulle ha varit utställnings datorer och därför lite billigare. Men samma garanti utlovades och vi nappade förstås på erbjudandet.

Väl i butiken så fanns inte datorn till det priset. Det visade sig att det inte alls var datafirman i stan som hade lagt ut annonsen på huuto utan en hujjare som använt deras namn..... Så saken blev polisanmäld. Tur i ouren att vi hittade den, får nu bara hoppas att det kommer fram vem som ligger bakom.

Som lite plåster på såren fick vi dataväskan på köpet av vår nya leksak..

söndag 14 februari 2010

Vackert vinterväder

Även idag får vi njuta av ett otroligt vackert vinterväder. Det finns mängder av snö att njuta av, både för kropp och själ. Men för mig blir det inga vilda aktiviteter idag. Ryggen e helt åt pipan..

Var o halkade på en liten pryl på golvet i jobbet under den sista natten förra veckan. Det resulterade i att jag fick en sträckning. Tydligen en envis en, eftersom den inte alls vill ge med sig över helgen.. Imorgon är det jobb igen, undrar just hur det ska gå?