Om mig

Mitt foto
Österbotten, Finland
Jag är 25 år gammal och lever tillsammans med min lilla familj i vårt eget hus på landet. På bloggen skriver jag om min vardag och det som händer i livet just nu. Välkommen med bland funderingar kring bakning, blöjbyten och andra vardagssysslor.

tisdag 17 februari 2009

skattkistan


Nu har jag äntligen fått tummen ur pruppu och fotat kistan.
Detta är alltså kistan till min väninna. Fin va?

lördag 14 februari 2009

Fyndigt

Har haft en helt underbar vändag trots att jag spenderat den mesta tiden av den ensam. M har varit på kurs hela dagen och imorgon tar äntligen allt kursande slut. Tre veckor av intensivt kursande tär på krafterna både hos honom och ensamheten här hemma..

Tillbaka till dagens aktivitet då. Jag sprang på loppis hela förmiddagen och rotade runt bland allt från gafflar till gamla byråar. Det var verkligen en utmärkt dag eftersom jag gjorde stora fynd! En väninna har varit på jakt efter en kista en längre tid och idag hittade jag den perfekta åt henne. Så med hennes tillstånd (dvs efter att hon sett en mms bild) betalade jag bort den. Kistan på bilden är inte den, men den påminner lite om den. Den ligger nämligen fortfarandet i baksätet av bilen eftersom ingen är hemma och kan hjälpa mig ta ut den. Billig och helt underbar! om jag inte redan skulle ha en kista själv skulle jag ha behållit den. Så jag är bara glad för min väninnas skull. Verkligen ett kap till kista! *tummen upp*

Mitt andra stora fynd är en barnsäng!
O nej, jag är inte gravid! Den var bara helt underbart fin! och eftersom priset var det rätta kunde jag inte lämna den där.. Så nu bor den hemma hos mina föräldrar fram tills dess att vi behöver den. (vilket lär ta några år ännu) Jag har tyvärr ingen bild på den och någon som ens påminner om den hittar jag inte..

O så hittade jag förstås annat smått krims krams. Ett par glasburkar, en lampa osv..

Ha en fortsatt trevlig vändag!

tisdag 10 februari 2009

en grön favorit


Igår planterade jag om mina blommor. Det gjorde dem gott eftersom alltför många trängdes i för små krukor. På bilden ser ni min favorit. Det är ett "penningträd" som jag köpte som ett litet skott för ca 3 år sedan. Är väldigt nöjd över att det överlevt och växt till sig såhär fint.

onsdag 4 februari 2009

resa bokad

vintersemestern är här om cirka en månad och nu är resan bokad och betald. Det blir en minikryssning åbo-stockholm samt ett socialt besök i åbo. Surar aningen över priserna på silja. Sist ja kollade priserna för det aktuella datumet var det 40euro billigare.. men nehepp, man får väl ta vad de har o betala därefter.blääh.

måndag 2 februari 2009

taggigt

Visst är det häftigt när det bildas taggar på träden?! :) fullt såhär stora är de inte idag. Denna bild är tagen nångång i början av december.